top of page
תמונת הסופר/תסיגל גריבי

פרשת תצווה

סיפור קצר לפני הפרשה: השבוע נסענו, בעלי ואני, לטיול אחרי הסגר, טיול לים המלח. טיילנו בנחל מקסים שנקרא נחל סלוודורה, מסלול קצר אבל מאתגר, המצריך טיפוס בעזרת יתדות או פשוט בעזרת הידיים והרגליים. הנחל מרהיב ביופיו המדברי, הפראי, המסלול עולה מערוץ הנחל המוצל והקריר אל המפל העליון והנוף החשוף. אנחנו אמנם בחודש פברואר, אבל השמש של שעות הבוקר המאוחרות היכתה בלי רחמים ואני התנשפתי והזעתי. התאמצתי, היה לי חם, היה לי קשה, היה לי לא נעים, עד שהגענו למפל הגדול. אז התיישבתי בצילו של סלע ענקי ובתוך שניה הכל התהפך. הרוח הקרירה ציננה את הזיעה שעל גופי, השקט המוחלט עטף אותי, הסלע סיפק לי צל קריר והכל היה נפלא, ישבתי בעיניים עצומות והתמסרתי לנעימות הטבע וליופיו.

הרוח הקרירה היתה גם קודם, השקט המרגיע היה גם קודם, הנוף הנפלא היה גם קודם, אבל אני הייתי מרוכזת במאמץ שלי וב"קשה לי". כשהפסקתי להתאמץ עברתי ברגע אחד מקיטורים וקושי, לתודה והודיה. ברגע אחד חוויתי את: "ונהפוך הוא".

השבוע אנחנו חוגגים את חג פורים, חג ההיפוכים. החג בו הארבע עשר בחודש אדר הפך מיום של מוות ליום של חיים, מיגון לשמחה ומאבל ליום טוב. מסתבר ש"נהפוך הוא" כזה קורה לנו הרבה פעמים בשנה, בשבוע וגם ביום. כמה פעמים אני שמה לב לכך? כמה פעמים אני חוגגת את הנהפוך הוא הזה, את הרגע בו הקושי הפך לאפשרות, המאמץ הפך להנאה, הסגירות נהפכה לפתיחות?

גם הפרשה שלנו, פרשת תצווה, עוסקת בתהליך של "נהפוך הוא". תהליך הפיכת אהרון ובניו מאנשים רגילים של שבט לוי לכהנים גדולים. אהרון ובניו לומדים איך אדם רגיל החי את חיי היומיום, אדם שיש לו אשה וילדים, שאוכל וצוחק, שכועס ומתלכלך, שלוקח חלק בחיי המשפחה והשבט, איך הוא הופך לבעל תפקיד- לכהן גדול המשרת בקודש.

תהליך השינוי הזה דורש לבוש מיוחד, הקרבת קורבנות מיוחדת, טקס מיוחד לפני אוהל מועד.

כדי שאהרון יוכל לתווך בין הקב"ה ובין העם הוא צריך "להפוך את עורו" או את מה שמכסה את עורו ,בגדו, בתהליך שיאפשר לו להיות במקום החדש הראוי.

השבוע דרך הפרשה ודרך מצוות החג אני לומדת שאפשר לשנות כל מצב נתון, אפשר להישתנות לקראת כל תפקיד, אפשר להפוך להיות מה שאני רוצה להיות, דרך התמסרות לתהליך, דרך נוכחות ברגע, דרך הבנת הדרך.

שנזכה כולנו לחוות את "נהפוך הוא" במובן האישי ובמובן הקולקטיבי, והכעס יהפוך לשמחה, הפירוד לחיבור, המחלה לבריאות טובה והפחד לתחושת ביטחון.

חג שמח ושבת שלום


4 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page